برنامه راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری از سال 91 الی 95
معاونت تحقيقات و فناوري به عنوان متولي توليد علم حوزه سلامت استان قم، مسؤوليت سياستگذاري، برنامهريزي، اجرا و نظارت بر حسن اجراي فعاليتها و تضمين كيفيت را بر عهده دارد. اين معاونت توانسته است بر اساس شاخصهاي رتبهبندي دانشگاههاي علوم پزشكي همتراز خود، همواره در بين دانشگاههاي برتر قرار گيرد.
تجزیه و تحلیل وضع موجود:
معاونت تحقيقات و فناوري به عنوان متولي توليد علم حوزه سلامت استان قم، مسؤوليت سياستگذاري، برنامهريزي، اجرا و نظارت بر حسن اجراي فعاليتها و تضمين كيفيت را بر عهده دارد. اين معاونت توانسته است بر اساس شاخصهاي رتبهبندي دانشگاههاي علوم پزشكي همتراز خود، همواره در بين دانشگاههاي برتر قرار گيرد. رشد 50 درصدي توليد علم در سال 1389 و 100 درصدي در سال 1390، تأسيس چند مركز تحقيقاتي از جمله طب و دين، آلايندههاي محيطي، سلولي و مولكولي، فراهم آوردن زيرساختهاي لازم براي راهاندازي مركز رشد علوم پزشكي و مراكز تحقيقاتي جديد شامل مركز تحقيقات سياستگذاري سلامت، مركز تحقيقات سكته مغزي و مركز تحقيقات پرستاري، اجراي طرح رفورم پژوهشي در سطح دانشگاه و راهاندازي دو مجله علمي، پژوهشي از جمله دستاوردهاي اين بخش ميباشد.
دانشگاه علوم پزشكي قم با دارا بودن 6/0 درصد اعضاي هيأت علمي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور و مبتني بر اسناد بالادستي علم و فناوري كشور و حوزه سلامت، مسؤوليت توليد علم متناسب با درصد اعضاي هيأت علمي خود را بر عهده گرفته و مصمم است تا با ظرفيتسازي متناسب و با رويكرد حل مسائل و مشكلات استان و كشور، نقش خود را در سرآمدي ميهن اسلامي در منطقه ايفا نمايد.
رسالت:
معاونت تحقيقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم با توجه به نقش انکار ناپذیر پژوهش در توسعه پایدار و همه جانبه، وظیفه دارد با احترام به ارزش های اسلامی اخلاقی و پایبندی به قانون، عدالت محوری، مشارکت مردمی و مبتني بر نقشه جامع علمی و نقشه جامع تحول نظامت سلامت و در چهارچوب برنامه پنجم توسعه؛ ضمن سیاستگذاری، هدایت، پایش و ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای پژوهشی حوزه سلامت استان؛ بستر مناسب برای بروز و ظهور خلاقیتها و کشفیات و اختراعات در راستای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت جامعه را فراهم نماید.
چشمانداز:
حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی قم بر آن است تا با استعانت از ذات اقدس الهی و با اتکا بر نیروی انسانی متعهد و دلسوز و ظرفیتهای موجود با انجام رسالت خود طی یک برنامه پنج ساله به رتبه نخست پژوهشی دانشگاههای تیپ 3 نایل آمده و پژوهشکدهای فعال در عرصه فقه، اخلاق و حقوق پزشکی را دارا باشد. (به عنوان قطب پژوهشی در زمینههای اخلاق و حقوق پزشکی شناخته شود.)
اين معاونت همچنين اهداف زير را مد نظر دارد:
· هدايت تحقيقات علوم پزشكي به سمت پژوهشهاي كاربردي
· ايجاد نظام الگوي ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه
· بهرهبرداري از ظرفيتهاي استان براي ايجاد شهر فناور محور در حوزه سلامت
· ادغام تحقيقات برنامه محور در نظام آموزش دانشجويان حوزه سلامت
· تلاش براي جذب بيشينه بودجههاي دانشگاهي و استاني بر اساس ظرفيتهاي قانون برنامه پنجم توسعه
افزايش ميزان توجه هيأت امناي دانشگاه به رفع معضلات تحقيقات و فناوري دانشگاه